وب سایت خبری خبر جور در راستای ارائه اخبار در ضمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه علمی دانشگاهی خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.
بره موم زنبور عسل پس از محصول عسل و ژل رویال سومین فرآورده مهم زنبور عسل میباشد و سابقهی استفاده از بره موم به ۳۰۰ سال پیش میرسد.
به گزارش ایسنا، "بره موم" یک ترکیب رزینی بوده و برای تهیه آن، زنبورهای کارگر شیرهها، صمغها و سایر ترشحات جوانهها و قسمتهای دیگر گیاهانی مانند غان، سپیدار، بلوط، کاجها، بید و سایر گیاهان را جمعآوری کرده و پس از جمعآوری، صمغ حاصل جویده شده و آنزیمهای بزاقی خود را به آن اضافه میکنند.
در پژوهشی که در خصوص "کاربردهای دارویی و پزشکی بره موم زنبور عسل" که توسط تیم پژوهشگران متشکل از ذبیحاله نعمتی(استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر)، نوید قنبری(دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر) و سجاد قنبری(استادیار گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر) انجام شده، آمده است:« از بره موم به شکل کامل، عصاره آبی_الکلی و یا عصاره دیگر حلالها استفاده میشود. بره موم خاصیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی دارد و ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در بره موم نقش بسزایی در خواص مختلف آن از جمله ایمنی زایی ایفا میکند.»
محققان میگویند:« در میان محصولات زنبور عسل، بره موم بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی و قارچ کشی را دارد. بره موم فعالیت ضد باکتریایی علیه هر دو طیف باکتریهای گرم مثبت و منفی و نیز انواع هوازی و بیهوازی دارد. استفاده از حلالهای مختلف برای استخراج ترکیبات فعال بره موم، سبب تغییر در اجزای زیست فعال بره موم میشود. با این حال بره موم دارای ویژگیهای زیستی سودمند و مهمی مثل ۱-آنتی بیوتیک عیله باکتریها، ویروسها و قارچها، ۲-ضد سرطان، ۳-آنتی اکسیدان، ۴-فعالیتهای ضد التهابی، ۵-آنتی دیابت، ۶-ضد تک یاخته و ۷- فعالیتهای دندانپزشکی هستند و نگهداری بره موم سبب کاهش خاصیت بیولوژیکی آن میشود.»
در ادامه این پژوهش در ارتباط با خواص بره موم آمده است: «بره موم اثر ضدباکتریایی بر عوامل بیماریهای عفونت رودهای، التهاب مزمن رگهای خونی مخصوصا لثه، زخم معده ناشی از هلیکوباکتر، زخمهای عفونی ذاتالریه، دیفتری و عفونتهای چرکی موضعی دارد. همچنین بره موم خواص ضد قارچی در بیماریهای کچلی مسری سگ و گربه، عفونتهای قارچی سر و بدن و ضایعات قارچی ناخن، مو و پوست دارد.
تاثیر بره موم علیه پروتوزوآ و عوامل بیماریهایی چون تریکومونیاز(عفونت مهبل)، توکسوپلاسمولیز(عفونت انگلی پستانداران و پرندگان و انسان)، ژیاردیازیس(بیماری عفونی معده، اسهال دردناک)، بیماری شاگاس، لیشمانیازیس(سالک) که در انسان و حیوانات شایع شدهاند، اثبات شده است. بره موم بر روی طیف مختلفی از ویروسها از جمله ویروس آنفولانزا تاثیرگذار بوده و از رشد و تکثیر ویروسها جلوگیری کرده و سبب مرگ آنها میشود. همچنین بره موم، اثرات درمانی داروهای شیمیایی را تقویت کرده و عوارض جانبی آنها را کاهش میدهد.»
یافتهها نشان میدهند: «مصریان از بره مومیایی کردن اجساد استفاده میکردند؛ از بره موم به عنوان تب بر توسط قوم اینکاها استفاده میشد. داروسازان یونانی و رومی از آن به عنوان ضد عفونی کنندهی دهان و برای مداوای زخمها استفاده میکردند. همچنین آن را برای درمان موضعی پوست و زخمهای مخاطی تجویز میکردند. در اواخر قرن ۱۹، بره موم بخاطر خواص درمانی آن به گستردگی مورد استفاده قرار گرفت و در جنگ جهانی دوم به سبب اثر التیام بخش آن بر مشکلات ریوی برای درمان سل به کار گرفته شد.»
در نتایج این پژوهش آمده است: «امروزه بره موم به عنوان یک داروی طبیعی به اشکال مختلف در بیشتر کشورها یافت میشود. موارد کاربرد بره موم عبارتند از :تجویز برای سرماخوردگیها، بیماریهای قسمتهای فوقانی دستگاه تنفسی، امراض شبه آنفولانزا، کاربردهای پوستی شامل التیام زخمها، درمان جراحات، آکنه، تبخالهای ساده و تناسلی و نیز بیماریهای اعصاب، بره موم برای جلوگیری از پوسیدگی دندانها و التهاب لثه به دهان شویهها و خمیر دندانها اضافه میشود. این محصول به طور تجاری به اشکال کپسول، دهانشویه، کرم، قرصهای خوراکی، پودر و سایر محصولات خالص سازی شده از موم وجود دارد. به خاطر خواص ضد ویروس، ضد میکروب و آنتی اکسیدان بره موم، به طور گستردهای در پزشکی، دامپزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و مواد آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد.»
این پژوهش در شماره ۱۸ فصلنامه علمی ترویجی علوم و فنون زنبور عسل منتشر شده است.
انتهای پیام
بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع