وب سایت خبرجو

پرندگان سارق، مورچه‌های “زامبی” و صدف سنگ‌خوار؛ عجیب‌ترین جانوران سال ۲۰۱۹

برترین ارائه دهنده خدمات ثبت دامنه در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات طراحی سایت در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات انجام پروژه سئو در تهران

وب سایت خبری خبر جور در راستای ارائه اخبار در ضمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه علمی دانشگاهی خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.

پژوهشگران در سال ۲۰۱۹ رخدادهای عجیبی را در میان گونه‌های متفاوت حیوانات کشف کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، قلمرو حیوانات پر از موجودات عجیبی است که هنوز ناشناخته هستند. دانشمندان در سال ۲۰۱۹، موجودات جدیدی را شناسایی کرده‌اند که رفتارهای عجیبی را از خود نشان می‌دهند. همچنین رخدادهای عجیبی را در قلمرو حیوانات مشاهده کرده‌اند که خواندن آنها خالی از لطف نیست.

در این گزارش، به عجیب‌ترین رخدادها در قلمروی حیوانات اشاره می‌کنیم که در سال ۲۰۱۹ ارائه شده‌اند.

مورچه‌های هم‌نوع‌خوار

پژوهشی که در ماه نوامبر منتشر شد، نشان داد مورچه‌هایی که در یک پناهگاه هسته‌ای متروک در غرب لهستان حبس شده بودند، همنوعان مرده خود را می‌خوردند تا زنده بمانند.

پژوهشگران به قلمرو مورچه‌های هم‌نوع‌خوار برخوردند که در کف یک پناهگاه نظامی شوروی سابق در نزدیکی مرز آلمان قرار داشت. آنها چندین هزار مورچه کارگر را یافتند که در لوله‌ای که در زمین پناهگاه قرار داشت، محبوس شده بودند.

دانشمندان هنگام بررسی مورچه‌های مرده دریافتند که بسیاری از این مورچه‌ها از ناحیه شکم خورده شده‌اند.

این داستان ترسناک، پایان خوشی داشت زیرا پژوهشگران، یک رمپ را برای فرار مورچه‌ها نصب کردند و به نجات بسیاری از آنها کمک کردند.

پرندگان سارق

پژوهشی که در ماه اوت انجام شد، نشان داد بسیاری از افرادی که به نواحی ساحلی سفر می‌کنند، از دزدیده شدن غذا یا نوشیدنی خود توسط پرندگان شکایت دارند.

پژوهشگران تلاش کردند تا پرندگان موسوم به "کاکایی شاه‌ماهی‌خوار"(herring gull) را که در ساحل شهر کورن‌وال در انتاریو ساکن هستند، با سیب‌زمینی سرخ‌کرده وسوسه کنند تا نحوه رفتار آنها را هنگامی که در حال دیده شدن هستند و هنگامی که نادیده گرفته می‌شوند، مورد بررسی قرار دهند.

این پژوهش نشان داد هنگامی که کاکایی شاه‌ماهی‌خوار تحت نظارت انسان قرار دارد، بیشتر به جستجوی غذا توجه می‌کنند و روی هم رفته بسیاری از این پرندگان، علاقه خود را به غذای مسافران از دست می‌دهند. در مقابل، هنگامی که پرندگان مورد توجه پژوهشگران نبودند، تمایل بیشتری نسبت به سرقت غذا نشان می‌دادند.

مورچه‌های زامبی

مورچه‌هایی که با نوع خاصی از قارچ مسموم می‌شوند، گردش بی‌هدف را آغاز می‌کنند و نهایتا آنقدر روی بوته‌ها می‌خزند تا بمیرند. پژوهشی که در ماه ژوئیه انجام شد، نشان می‌دهد که شاید همه این کارها تحت تاثیر کنترل ذهن مورچه‌ها باشد.

قارچ‌های موسوم به "اوفیوکوردیسپس" (Ophiocordyceps)، مورچه‌ها را به سوی جویدن سطوحی که در نزدیکی آنها قرار دارند به خصوص سطح یک گیاه سوق می‌دهند.

پس از مرگ مورچه‌ها، قارچ از بدن بی‌جان آنها بیرون می‌آید و میزبان جدیدی را جست و جو می‌کند. دانشمندان در این بررسی، شواهدی مبنی بر تاثیر قارچ بر سلول‌های مورچه پیدا نکردند اما ذرات مرموزی را یافتند که امکان دارد دلیل انقباض عضلات دهان این حشرات باشند.

جانوری که در دهان خود کریستال دارد

خرس آبی، نوعی موجود بی‌مهره شش پا است که در سال ۲۰۱۹ مورد توجه افراد بسیاری واقع شده است.

"رافائل مارتین لدو"(Rafael Martín-Ledo)، زیست‌شناس اسپانیایی، نوعی خرس آبی را در رودخانه‌ای در شمال اسپانیا کشف کرد و دریافت که کریستال‌های عجیبی در معده این خرس آبی وجود دارد.

حدس مارتین لدو این بود که شاید کریستال‌های درخشان، قطعاتی از "آراگونیت"(aragonite) باشند که ماده‌ای معدنی از جنس کربن و کلسیم است که ساختاری از دهان خرس آبی را تشکیل می‌دهد. این ساختار که در دو طرف دهان خرس آبی قرار دارد، به آن کمک می‌کند تا غذای خود را خرد کند.

رقص جالب یک طوطی

امسال نوعی "طوطی‌کاکلی گوگردی"(Sulphur-crested cockatoo) موسوم به "اسنوبال"(Snowball)، الهام‌بخش یک پژوهش در مورد رقص پرندگان شد. رقص خودجوش اسنوبال با یک موسیقی خاص، به یکی از پربازدیدترین ویدئوهای یوتیوب تبدیل شد و نظر بسیاری از کاربران یوتیوب را به خود جلب کرد.

گروهی از دانشمندان، موسیقی‌های دیگری را برای اسنوبال پخش کردند و دریافتند که این پرنده می‌تواند حرکات خود را با هر موسیقی هماهنگ کند.

اسنوبال حتی توانست با هر نوع موسیقی، حرکات متفاوتی را به صورت بداهه از خود نشان دهد. عقیده پژوهشگران این بود که رقص اسنوبال نشان می‌دهد شاید انسان‌ها و پرندگان، توانایی‌های مشترکی در جنبه‌های موسیقی، اجتماعی و شناختی داشته باشند.

صدفی که سنگ می‌خورد

دانشمندان، نوعی صدف عجیب و غریب موسوم به "کرم کشتی"(shipworm) را مورد بررسی قرار دادند که معمولا از پوسته کشتی‌های چوبی تغذیه می‌کند و موجب تخریب کشتی‌ها می‌شود اما دانشمندان در کمال تعجب دریافتند که نوع خاصی از کرم کشتی وجود دارد که غذای خود را از یک منبع متفاوت یعنی سنگ‌ها به دست می‌آورد.

این نوع از کرم کشتی نمی‌تواند مانند دیگر اعضای خانواده خود، به داخل چوب نفوذ کند اما به جای آن، برآمدگی‌های بیل مانند خود را برای حفر کردن سنگ به کار می‌برد.

این موجود، سنگ را خرد می‌کند، آن را فرو می‌برد و مواد معدنی هضم شده را مانند ماسه‌های ریز بیرون می‌اندازد. در هر حال، پژوهشگران باور ندارند که کرم کشتی بتواند از این رژیم غذایی، مواد مغذی به دست بیاورد.

ماری که یک مار دیگر را خورد

در سالی که گذشت، یک مار "پیتون"(Python) بزرگ، یکی از همنوعان خود را بلعید.

پیتون خورده شده، چاق‌تر از پیتونی که او را خورد بود اما طول آنها یکسان بود و به ۳.۵ تا چهار متر می‌رسید.

این مار توانست پس از تبدیل کردن ستون فقرات طعمه خود به شکل موج، او را بخورد. این کار، موجب خرد شدن ستون فقرات طعمه شد و موجب شد تا به سادگی در معده مار شکارچی جا بگیرد.

حمله موش‌ها به یک پرنده بالغ

موش‌های خانگی مهاجم، یک "آلباتروس"(Albatross) بالغ را در "جزیره گوف"(Gough Island) مورد حمله قرار دادند.

جوندگان معمولا جوجه پرندگان دریایی را می‌کشند و پرندگان را زنده می‌خورند اما هیچ کس تا به حال آنها را در حال حمله به یک آلباتروس بالغ ندیده است.

آلباتروس هر سال فقط یک تخم می گذارد؛ در نتیجه از دست دادن یک تخم، جوجه یا آلباتروس بالغ، موضوع مهمی برای تعداد جمعیت آنها به شمار می‌رود.

تولید مثل بدون نیاز به گونه نر

دانشمندان در پژوهشی که در سال جاری انجام شد، دریافتند که گونه ماده یک مارمولک موسوم به "اژدهای کومودو"(Komodo dragons) می‌تواند بدون دریافت اسپرم گونه نر، به تولید مثل بپردازد.

یکی از این خزندگان که "فلورا"(Flora) نام دارد و در "باغ وحش چستر" (Chester Zoo) لندن نگه داشته می‌شود، طی فرآیند "بکرزایی"(parthenogenesis) هشت تخم گذاشت. پدیده بکرزایی، نوعی تولید مثل غیر جنسی است که طی آن، یک موجود زنده کامل از تخمک لقاح‌نیافته به دنیا می‌آید.

این گونه از تولید مثل، در میان ۷۰ گونه از مهره‌داران از جمله مارها و مارمولک‌ها کشف شده اما پیش از این هرگز در اژدهای کومودو دیده نشده بود.

تخم‌های بارورنشده طی بکرزدایی، به بلوغ می‌رسند و گونه نر را به وجود می‌آورند. این موضوع بدین معنی است که یک اژدهای کومودوی ماده می‌تواند به تنهایی، قلمرویی را تشکیل دهد.

انتهای پیام

منبع | Refrence

بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره خودرو در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره ماشین عروس در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره ون در تهران