مهرعلیزاده: نگذاشتیم زورخانه ها به دیزی سرا تبدیل شوند/ در بهترین حالت ۴ میلیارد از دولت گرفتیم

ورزشی
برترین ارائه دهنده خدمات اجاره خودرو در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره ماشین عروس در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره ون در تهران

وب سایت خبر جور در راستای ارائه اخبار در زمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه ورزشی خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.

  • سه‌شنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: کشتی، رزمی
  • کد خبر: ۹۸۱۰۲۴۱۸۶۷۸
  • خبرنگار : ۷۱۵۰۶
  • چاپ

مهرعلیزاده: نگذاشتیم زورخانه ها به دیزی سرا تبدیل شوند/ در بهترین حالت ۴ میلیارد از دولت گرفتیم

محسن مهر عليزاده

نشست خبری سومین دوره رقابت های جهانی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، محسن مهرعلیزاده رییس فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه ای در این نشست با اشاره به مشکلات اخیر در کشور به شکل های تحریم، تهدید و زورگویی ها گفت: ملت ایران ملتی شجاع با تاریخ غنی و ریشه دار است. بارها در کشورهای مختلف دیدم آن ها بیشتر از ما خودمان را باور دارند. در مهر ماه ۸۳ وقتی این فدراسیون را بنیان گذاری کردیم هدفمان این بود فرهنگ غنی این ورزش را که توام با اخلاق و پهلوانی است را گسترش دهیم و به دنیا نشان دهیم این رشته نیز مثل جودو، تکواندو و…که حاوی فرهنگ کشورهای مختلف است، مملو از مفاهیم اخلاقی است.

رییس فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه ای گفت: این رشته در ۸۵ کشور شناخته شده که خود من باور نمی کردم به این موفقیت برسیم. دوره های مختلف آموزشی و مسابقات مختلف در کشورهای جهان برگزار شده است. این رشته در حال منسوخ شدن بود و زورخانه ها در حال تبدیل به کافه و دیزی سرا بودند اما الان این رشته نه تنها در ایران بلکه در کشورهای زیادی همراه با آداب و رسوم این رشته که ریشه در فرهنگ غنی ایران دارد گسترش یافته است.

وی افزود: هدف نهایی ما این است که هم ورزش های زورخانه ای و هم کشتی پهلوانی وارد بازی های المپیک شود. در زمانی که همه دنیا دست به دست هم داده اند تا با تبلیغات کشور ما را نا امن نشان بدهند اما ایران در مقایسه با تمامی کشورهای منطقه جزیره امنی است. حتی کشورهای همسایه مثل عراق یا افغانستان با حضور آمریکایی ها نا امن شده اند. اهمیت استقرار فدراسیون جهانی زورخانه ای در ایران زیاد است و قرار بود این مسابقات در کشور دیگر برگزار شود اما ما ترجیح دادیم در ایران برگزار شود.

وی با بیان اینکه، ۲۴ کشور و ۱۰۳ ورزشکار و مهمان در سومین دوره رقابت های جهانی، بصورت ورزش های زورخانه ای تیمی و انفرادی و کشتی پهلوانی در بجنورد به رقابت می‌پردازند، گفت: از اروپا ۸ کشور لهستان ترکیه، اوکراین، استونی، گرجستان، مجارستان، قبرس و آذربایجان به ایران می آیند و برخی دیگر نیز اعلام کردند دولتشان جلوی حضورشان در ایران را گرفته است. از آفریقا کشورهای اوگاندا، تانزانیا، زیمبابوه، کامرون و بنین و از آسیا کره جنوبی، هند، اندونزی، افغانستان، بنگلادش، ازبکستان، تاجیکستان ترکمنستان، عراق، قزاقستان و ایران در این رقابت ها حضور خواهند داشت. از آمریکای لاتین نیز بخاطر هزینه بالای بلیت هواپیما که بر عهده ماست بخاطر صرفه جویی های ارزی دعوت نکردیم.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: اولین دوره این رقابت ها سال ۲۰۰۸ در کره جنوبی با ۱۱ کشور برگزار شده بود که ایران بدلایلی غایب این رقابت ها بود. دوره دوم در سال ۲۰۱۶ با حضور ۱۹ کشور در اندونزی برگزار شد که با قهرمانی ایران همراه بود. این رقابت ها ۴ سال یکبار برگزار می شود اما در سال ۲۰۱۲ نتوانستیم این مسابقات را بدلیل بحث های مالی برگزار کنیم. بیشتر تیم های خارجی ۹ روز زودتر از آغاز مسابقات وارد ایران شده اند و در ۳ استان خراسانی جنوبی و شمالی و کردستان موارد آموزشی و دوره های مورد نیاز را فرا می گیرند. البته کشورهای حاضر در کشتی پهلوانی نیازی به دوره آموزشی ندارند و پایان هفته وارد ایران می شوند. تمامی تیم ها از ۲۸ دی ماه وارد بجنورد می شوند و مسابقات از سی ام دی تا دوم بهمن برگزار خواهد شد.
رییس فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه ای ادامه داد: باید جذابیت و سرعت عمل را در این رشته بالا ببریم تا بیشتر مورد قبول نسل جوان قرار گیرد، بر همین اساس مثلا یک تیم ۶ نفره باید در ۱۲ دقیقه قابلیت های خود را نشان بدهد که این مقدار نیز زیاد است و بر همین اساس در موارد مختلف فاکتورهایی مثل زمان، وزن و تعداد را گنجاندیم تا جذابیت و زیبایی مسابقات بیشتر شود.

مهرعلیزاده با اشاره به بودجه فدراسیون های جهانی رشته های مختلف مثل تکواندو، جودو، کبدی و … که با حمایت دولت های مختلف، حامی مالی و … فعالیت می کنند، گفت: میزان بودجه ما در سال یک، دو یا ۳ میلیارد تومان است که با ارز ۱۴ هزار تومانی رقمی نمی شود. الان باید دولت ها به ما کمک کنند. مثلا ژاپن بعد از گذشت ۷۰ سال پنج و نیم میلیون دلار به فدراسیون جهانی جودو کمک می کند یا کره جنوبی نیز ۳ میلیون دلار به فدراسیون جهانی تکواندو کمک می کند. این یک وظیفه ملی است که کشور باید به ما کمک کند. ما در حال توسعه این رشته در جهان هستیم و دولت باید در این راه به ما کمک کند. گله هم نمی کنیم و شرایط را درک می کنیم. برای همین مسابقات چند میلیارد تومان هزینه می کنیم. در اسفند ماه هم مسابقات پهلوان پهلوانان را داریم که میلیاردی هزینه دارد.

وی درباره میزان کمک های دولت طی ۱۵ سال گذشته گفت: ما در بهترین حالت طی یک سال ۴ میلیارد تومان از دولت گرفتیم یا یک سال ۴۰ میلیون تومان گرفتیم. یک سال یک میلیارد و یا سالی دیگر دو میلیارد تومان گرفتیم. امسال اگر یک یا دو میلیارد بدهند با قیمت ارز حال حاضر رقم کمی است. خطوط سیاسی حاکم نیز در نحوه بودجه دهی تاثیرگذار بوده است. همین قدر که کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه ای به نام ایران توسعه پیدا کند اهمیت دارد و هر کسی که متوجه این موضوع باشد و آن را درک کند حمایت مالی می کند اما کسی که آن را نفهمد حمایت نمی کند و ربطی به اصولگرا یا اصلاح طلب بودن ندارد.

رییس فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه ای خاطرنشان کرد: هم قانونگذار و هم دولت در مقاطعی متوجه لزوم این حمایت شده اند اما در دوره های مختلف این نگاه متفاوت بوده است. ما در بدترین شرایط هم نگذاشتیم کار تعطیل شود. همین مسابقات بجنورد ۳ میلیارد تومان برای ما هزینه دارد اما یک قران هم از دولت نگرفتیم و با کمک های مختلف موفق به تامین آن شدیم.

وی درباره تعامل با فدراسیون کشتی برای حل اختلافات گذشته، خاطرنشان کرد: با آمدن دبیر در راس فدراسیون کشتی درک اهمیت ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی بالا رفت. بر اساس صحبت هایی که داشتیم گفتند از این لحظه تمام اختیارات کشتی پهلوانی با فدراسیون زورخانه ای است. در سطح جهانی هم رقیب ما در گذشته فیلا بوده و متاسفانه این کار بدلیل عدم اطلاع یکی از مسئولان ورزش در گذشته باعث شد کشتی پهلوانی زیرمجموعه اتحادیه جهانی شود. الان اختلاف نظری وجود ندارد و در حال انجام امور هستیم. ایجاد فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی توسط چند ایرانی کار خیلی بدی بود. افتتاح یک فدراسیون سرپایی در لیتوانی این خطر را دارد که کشورهای رقیب این رشته را مصادره کنند. اشتباهی بود که توسط یکی دو نفر از ایران انجام شد و مزاحمت هایی را ایجاد کرد اما خطرهای آن را خنثی خواهیم کرد.

مهرعلیزاده درباره آخرین اقدامات برای ورود این رشته به بازی های آسیایی گفت: سعی کردیم در جاکارتا وارد شویم اما نشد. شرطش این است که حداقل ۲۵ کشور آسیایی ما را تایید کنند و ما در آنجا خیلی فعال باشیم اما این موضوع پول می خواهد و ما انقدر نمی توانیم فعال باشیم. اگر در سال ۵ میلیون دلار پول داشته باشیم می توانیم به این هدف برسیم که با قیمت ارز رقم خیلی زیادی است.

وی درباره بحث ورود زنان به ورزش های زورخانه ای گفت: این موضوع یکی از موانع ما برای المپیکی شدن خواهد بود اما باید ابتدا در آقایان این رشته را توسعه دهیم بعد به مراحل دیگر برسیم. اگر بتوانیم با رعایت اصول شرعی طراحی لباس کنیم هیچ رشته ورزشی برای بانوان ممنوعیت ندارد. اگر این موضوع را رعایت کنیم مشکلی برای ورود زنان نخواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع | Refrence

بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع

برترین ارائه دهنده خدمات امداد خودرو در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره اتوبوس در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات الو قلیون در تهران