وب سایت خبری خبر جور در راستای ارائه اخبار در ضمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه
بین الملل خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهور سابق آمریکا چین را جدیترین تهدید علیه کشورش دانسته و خواستار هوشیاری بیشتر واشنگتن نسبت به اهداف راهبردی بلندمدت پکن شد.
به گزارش ایسنا، جیمز جونز که در دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا به عنوان مشاور امنیت ملی خدمت کرده در مصاحبهای به شبکه سیانبیسی گفت: چین صراحتا درباره اینکه اهداف راهبردی بلندمدتش چطور هستند، صحبت کرده است. ما باید این اهداف را بسیار جدی بگیریم.
او در صحبتهایش در محل اجلاس جهانی انرژی شورای آتلانتیک در شهر ابوظبی اظهار کرد: یکی از اهداف چین کنترل کامل مردمش با استفاده از تکنولوژی است. آنها در حال کسب پیشرفتی چشمگیر در زمینه کنترل تک تک شهروندانشان، صرف نظر از کاری که آن شهروند انجام بدهد، هستند.
وی افزود: آنها دارند به شهروندانشان نمره میدهند و این مساله بر شغلی که این شهروندان قرار است انجام بدهند و حفظ این شغل و چگونگی سفرهایشان و هر کار دیگری تأثیر خواهد گذاشت.
جونز با اشاره به سیستمی در چین موسوم به سیستم تعیین اعتبار اجتماعی تأکید کرد: مقصدی که آنها دارند به سمتش حرکت میکنند ترسناک است. آنها همچنین صراحتا میخواهند این سیستم را به کشورهای دیگر نیز صادر کنند.
او خاطر نشان کرد، پکن به دنبال به کارگیری به اصطلاح "راهبرد اسب تِرُوا" به منظور کسب نفوذ در بسیاری از نقاط جهان است.
او گفت: آنها به این ترتیب ابتدا به اقتصادها نفوذ میکنند، هر آنچه که بخواهند در آنجا برای خودشان میخرند و به هر کسی که بتوانند پول میدهند به این هدف که تا آنجا که بتوانند گلوگاه اقتصاد آنجا را به دست خودشان بگیرند و با استفاده از این اهرم، خواستار تغییر رفتار دولت آنجا شوند.
جونز ادامه داد: این مشکلی است که آمریکا باید به آن رسیدگی کند.
این مشاور امنیت ملی دولت سابق آمریکا خاطر نشان کرد: یکی از مسائلی که من را کمی نگران میکند این است که ما از صحبت درباره ارزشها در جهان حتی در کشورهای دموکراتیک دست کشیدهایم. ما باید درباره حقوق بشر صحبت کنیم.
جیمز جونز در پاسخ به سوالی درباره ضرورت حمایت آمریکا از معترضان در هنگ کنگ حتی به قیمت به خطر افتادن مذاکرات تجاری با چین، گفت: آیا تجارت از ارزشهای انسانی مهمتر است؟
او تصریح کرد: آمریکا در زمان جنگ سرد هیچ تجارتی با اتحاد جماهیر شوروی تا زمان فروریزی دیوار برلین انجام نداد اما در مورد چین ما خوابزده شدهایم. آنها در حال حصول پیشرفتی شگفتانگیز هستند و به ناگهان تبدیل به رقبایی خالص میشوند.
وی افزود: من مطمئن نیستم که ما واقعا عمق نیت راهبردی چین برای آنکه جانشین آمریکا به عنوان مسلطترین فرهنگ در جهان بشود را درک میکنیم یا خیر.
جونز ادامه داد: آمریکا باید با چین در هر جایی که آنها در جهان باشند از جمله در آفریقا و در مکانهای دیگر رقابت کند.
او گفت: رقابت بر سر تکنولوژی با چین از حوزههای دیگر جدیتر است اما آمریکا میتواند در این رقابت پیروز شود.
انتهای پیام
بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع