وب سایت خبری خبر جور در راستای ارائه اخبار در ضمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه اقتصادی خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.
با اقدام شرکتهای روسی در ارسال حجم زیادی نفت به بنادر داخلی به جای اجرای توافق تحویل نفت میان روسیه و بلاروس، اختلاف جدید بر سر نفت میان این دو کشور ممکن است شعلهور شود.
به گزارش ایسنا، مسکو و مینسک طی یک دهه گذشته چندین اختلاف نفت و گاز داشتهاند.
بلاروس مسیر ترانزیت مهمی برای نفت و گاز روسیه به مقصد غرب اروپا است. اختلال عرضه نفت به بلاروس اغلب به کاهش یا توقف تحویل نفت به کشورهایی مانند آلمان و لهستان منجر شده است.
طبق اعلام کرملین، مسکو و مینسک تا ۳۱ دسامبر هنوز درباره شرایط تامین و ترانزیت نفت برای سال ۲۰۲۰ توافق نکردهاند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره احتمال توقف ترانزیت نفت روسیه از طریق بلاروس گفت: ما ترجیح میدهیم درباره چنین سناریوهای آپوکالیپتیک صحبت نشود.
خبرگزاری بلاروسی بلتا گزارش کرده که مسکو و مینسک اگر نتوانند تا مهلت ۳۱ دسامبر یک قرارداد کامل را امضا کنند، ممکن است یک توافق موقتی را امضا کنند که شرایط تامین نفت و گاز را تعیین میکند.
روسیه و بلاروس درباره مسئله متعدد مربوط به عرضه نفت در سال ۲۰۲۰ اختلاف نظر دارند اما اختلاف آنها عمدتا بر سر قیمت است.
دو منبع آگاه به رویترز گفتند: شرکتهای نفتی روسیه از آماده کردن اسناد برای تامین نفت به بلاروس از اول ژانویه، خودداری کرده و نفت را مقصدهای دیگری ارسال کردند.
شرکتهای نفتی روسیه ناچارند حدود دو میلیون تن نفت خام را که در ابتدا قرار بود از طریق بلاروس ترانزیت شود را در ژانویه به بنادر دریایی و بازار داخلی روسیه ارسال کنند.
چندین محموله به برنامههای بارگیری ژانویه از بنادر روسیه اضافه شدهاند و برنامه بارگیری نفت اورال از بنادر واقع در دریای بالتیک به ۶.۳ میلیون تن افزایش پیدا کرده است.
به گفته منابع آگاه، شرکت ترانسنفت ممکن است حدود ۵۰۰ هزار تن نفت خام را در سیستم خود ذخیره کند.
چندین شرکت نفتی هم نفت را به جای بلاروس به پالایشگاههای روسی خود فرستادهاند.
اگر عرضه نفت به بلاروس تا آخر ژانویه متوقف بماند شرکتهای روسی ممکن است پس از تعطیلات سال نو محمولههای بیشتری را به برنامه بارگیری اضافه کنند. فعالیت مسکو از ۹ ژانویه ازسرگرفته میشود.
بلاروس مکررا روابط نزدیکتر با روسیه و فروش داراییهای بزرگ به شرکتهای روسی را وعده داده بود اما سپس نظرش را تغییر داد و از مسکو بابت سیاستهای استعماری انتقاد کرد.
مسکو در گذشته مینسک را به دزدی از نفت و گاز ترانزیتی متهم کرده اما بلاروس منکر چنین اتهاماتی شده است.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت ترانس نفت برای ژانویه ۲۰۲۰ از اپراتور خط لوله بلاروس تایید گرفته بود که حجم ترانزیتی طبق برنامه تامین خواهد شد. ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه روز دوشنبه با الکساندر لوکاشنکو، همتای بلاروسی خود درباره تامین نفت و گاز مکالمه تلفنی داشت اما هیچ توافقی حاصل نشد. سران دو کشور موافقت کردند در صورت لزوم اواسط ژانویه ۲۰۲۰ دیدار کنند.
انتهای پیام
بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع